Edirne'de polisin durdurduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ediz Ün’e ait çakarlı araçtan 2 milyon TL değerinde kaçak elektronik sigara ile otomizer ateşleyiciler çıktı.

Araçta, F.A. ve Ç.R.Ç. tarafından rızalarıyla teslim edilen 530 boş elektronik sigara kutusu, 2,242 elektronik sigara kiti, 2,790 elektronik sigara başlığı, 1,275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulundu. Şüphelilere, 'gümrük kaçakçılığı' suçlamasıyla işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Ediz Ün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, aracı gayri resmi danışmanı F.A.'ya teslim ettiğini belirtti. Ün, olayla hiçbir ilgisi olmadığını ifade ederek, F.A'nın Ç.R.Ç. ile birlikte gümrük kaçağı ürünleri araca yükleyip İstanbul'a doğru yola çıktığını, bu durumu kolluk kuvvetlerinden öğrendiğini söyledi.

Sosyal medyadan açıklama yaptı

Polisle iletişime geçtiğinde, aracın incelenmesini ve suça dair bir durum varsa gereğinin yapılmasını talep ettiğini vurgulayan Ün, şu ifadeleri kullandı:

Bahsedilen şahıslar, Edirne Milletvekili olmam ve aracın plakasının bana tahsisli olmasını, trafikteki geçiş üstünlüğünü, benim bilgim ve iradem dışında suç işlemek amacıyla kullanmak istemişlerdir. Araçta arama yapılmasına izin verdim ve milletvekili sıfatım gereği herhangi bir ayrıcalık gösterilmeden gerekli adli işlemlerin yapılmasını rica ettim. Sürecin takipçisiyim.

Ayrıca, Ün, şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu da belirtti.

‘Gümrük kaçakçılığı‘ gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler, daha sonra serbest bırakıldı.

Erdoğan ABD’ye gitmeden önce konuştu Erdoğan ABD’ye gitmeden önce konuştu

Editör: Ömer Göyce