Süper Lig'in 6. hafta derbi mücadelesinde Fenerbahçe, evinde Galatasaray'a 3-1 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Salakça bir cevap olacak ama..."

"Belki salakça bir cevap olacak ama onlar bizden daha fazla gol attıkları için kazandı," diyen Mourinho, takımının oyunun bazı bölümlerini domine ettiğini belirtti. "Maça hızlı başladık, kontrolü ele aldık ama bunlar sonuçta bir şey değiştirmiyor. 3-1’den sonra risk aldık, ama golü bulamadık. Sadece penaltıdan gol atabildik, onlar ise fırsatları daha iyi değerlendirdi."

Tecrübeli teknik adam, ayrıca Amrabat'ın ikinci yarıdaki performansını överek şunları söyledi:

TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma

Amrabat, sahte stoper rolünde harikaydı. İkinci yarıda akışkanlığı sağladı. İrfan ve En-Nesyri ellerinden geleni yaptı, fakat şanssızdık.

"İki taç atışından gol yedik"

Son olarak, Galatasaray’ın taç atışlarından bulduğu gollere değinen Mourinho, "İki taç atışından gol yedik. Rakibimizin bizden çok daha iyi oynadığını düşünmüyorum ama onlar buldukları fırsatları değerlendirdi, biz ise gol yollarında etkisiz kaldık," dedi.

Editör: Ömer Göyce