Özel Haber

CHP’de ilk hesaplaşma 4 Ağustos’ta: CHP’de düellonun ilk raundu, Kadın Kolları Kurultayı olacak

CHP Kadın Kollarının 4 Ağustos’ta yapılacak kurultayı, iç dengelerin liderleri arasında ilk kapışmanın yaşanacağı bir düello olarak görülüyor. Partinin öne çıkan isimlerinin desteklediği isimler, kurultayda önemli bir hesaplaşmanın sinyallerini de verecek.

Abone Ol

Ünsal ERGEL/ANKARA

CHP Kadın Kollarının 4 Ağustos’ta yapılacak kurultayının parti içindeki grupların hesaplaşmasına sahne olması bekleniyor.
CHP kurmaylarından alınan bilgilere göre, Genel Başkan Özgür Özel’in aday olmasını istediği Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, beklediği desteği bulamayınca adaylıktan vazgeçti. Kaya’ya muhalefet eden yöneticiler, Kadın Kolları Genel Başkanlığı ile milletvekilliğinin bir arada yürütülmesinin zorluğuna işaret ederek, aday olmamasını istemişti.
Asu Kaya’nın aday olmaktan vazgeçtiğini bildirmesi üzerine CHP yönetimi, Kadın Kolları kurultayında “tarafsız kalma” kararı aldığını kulislere iletti.

Kimler aday?

Kadın Kolları Genel Başkanlığı için 4 Ağustos’ta yapılacak kurultayda, mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK üyesi Merve Kır, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun ve Birsen Temir Saraç’ın aday olarak yarışması bekleniyor.

Kim kime yakın

Kulislerine göre, Aylin Nazlıaka’nın en büyük destekçisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu. Nazlıaka, yürüttüğü temaslarda Genel Başkan Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden destek alamadı.
Özel’in destek vermediği Merve Kır’ın, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ekiplerinden destek aradığı iddia ediliyor. Genel Merkeze yakın CHP’lilere göre ise Merve Kır’ın, Aylin Nazlıaka’ya karşı kazanma şansı olduğu öne sürülüyor. 
İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun’un ise Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat’ın desteği ile aday olduğu kulislerde konuşuluyor. Kurultayı değerlendiren CHP’li milletvekilleri, “Eğer Dursun yada Kır’dan biri diğerine destek verip çekilmezse, delegelerin oylarını böleceği için Nazlıaka’nın kurultayı kazanması kesin” ifadesini kullanıyorlar. Aynı şekilde bu kurultayın, CHP’nin içindeki güçlerin bir düellosu olacağını da belirten milletvekilleri, kazananın parti içindeki rüştünü ispat edeceğini de dikkat çektiler.