Geçen yıl prömiyer yapan ve büyük beğeni toplayan eser, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda izleyici karşısına çıkacak.

İDOB’un açıklamasına göre, yaklaşık 250 kişilik dev kadrosuyla sahnelenecek olan "Carmina Burana", 9-10 Ekim, 21-23 Kasım ve 4 Aralık tarihlerinde yeniden sahnelenmeye hazırlanıyor. Eser, izleyicilere döner sahne, sağ ve sol vagonların dinamik geçişleri ile etkileyici bir görsel şölen sunacak.

Koreografik sahne kantatı olarak hazırlanan eserin rejisini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ersoy ve İDOB Bale Başkoreografı Ayşem Sunal Savaşkurt üstleniyor. Eserin 24 bölümü, koreograflar Volkan Ersoy, Deniz Özaydın, Berk Sarıbay, Özgür Adam İnanç, Alper Marangoz ve Ferhat Güneş tarafından sahneye konulurken, Modern Dans Topluluğu (MDT) İstanbul ve İDOB bale sanatçıları esere danslarıyla hayat verecek.

Çin’in 75. yaşı İstanbul’da ‘Gül döktüm yollarına’ şarkısıyla kutlandı Çin’in 75. yaşı İstanbul’da ‘Gül döktüm yollarına’ şarkısıyla kutlandı

Solist sanatçılar arasında ise soprano Nazlı Deniz Süren, Evren Işık Yasemin, tenor Caner Akın, Ufuk Toker ve baritonlar Burak Kul ile Kevork Tavityan yer alıyor. Solistler, İDOB Korosu eşliğinde dönüşümlü olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

Carl Orff'un "Carmina Burana" adlı eseri, 11., 12. ve 13. yüzyıllardan kalma 254 şiir ve dramatik metinlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. Bu metinlerden seçilen şiirler, doğayı ve aşkı anlatan konularıyla dikkat çekiyor. 1936 yılında bestelenen ve ilk kez 1937’de sahnelenen eser, Orff’un "Tironfi" adlı üçlemesinin ilk bölümü olarak kabul ediliyor. "Carmina Burana"nın metinleri, ağırlıklı olarak Orta Çağ Latincesi ve Almancası kullanılarak yazılmıştır.

İstanbul'da sanatseverler için kaçırılmayacak bu büyük gösteri, klasik müzik ve bale severlere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Editör: Elif Erbay