Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, Bahar ve Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanık dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamalarıyla yargılanıyor. Duruşmada mağdurlardan biri, Sarıkamış İlçe Nüfus Müdürü Özkan Yıldız, yaşadığı dolandırıcılık sürecini detaylandırdı. Yıldız, örgüt lideri Onur Apaydın ile tanışarak uygun fiyata araç satın almak istediğini, aracını takas ederek üzerine para verdiğini, ancak aracın kendisine teslim edilmediğini söyledi.

KARDEŞİ MORAL VERDİ

Duruşma sırasında Bahar Candan, ablası Nihal Candan’a "Çok güzel olmuşsun" diyerek moral verdi. Nihal Candan ise kardeşine “Senin için giydim, seni çok seviyorum” dedi. Kardeşlerin bu diyalogu mahkeme salonunda dikkat çekti.

Mağdur: “Bahar ve Nihal Candan’ı Yemekte Gördüm”

O drifte 51 bin 649 TL ceza yazıldı O drifte 51 bin 649 TL ceza yazıldı

4 milyon 500 bin TL zarara uğradığını söyleyen dolandırıcılık mağduru Sinan Damgacı, örgüt lideri Onur Apaydın ile bir yemekte Bahar ve Nihal Candan’ı gördüğünü belirtti. Damgacı, “Bu bayanlar araç ile ilgili bir konuda konuşmadı. Ancak işin içindelerse şikayetçiyim” dedi. Bahar Candan ise tepki göstererek kendisini dolandırıcılıkla ilişkilendiren iddialara karşı çıktı.

MAHKEME BAŞKANINDAN KARDEŞLERE UYARI!

Bahar Candan’ın müşteki Sinan Damgacı’ya yönelttiği soruların ardından mahkeme başkanı, Candan’ı uyardı: “Karşılıklı diyalog olmaz. Hukuk okumuşsunuz, lütfen” diyerek Bahar Candan’ın hukuk eğitimi aldığını hatırlattı ve disipline davet etti. Nihal Candan ise bu sırada duruşma salonundan çıkarak nefes darlığı yaşadı.

İDDİANAME VE TALEPLER

İddianamede, Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik yapısı içinde yer aldığı ve sosyal medya fenomeni olarak dolandırıcılık faaliyetlerine katkıda bulundukları iddia ediliyor. Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan’ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Örgütün, ucuza araç satma vaadiyle mağdurları dolandırdığı belirtiliyor. Duruşmalar, müştekilerin ifadeleriyle devam ediyor.

Editör: Ömer Göyce