Gündem

Çanakkale'de bir yangın daha: Havadan ve karadan müdahale başladı

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Abone Ol

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Ezine ilçesine bağlı Kumburun köyü yakınlarında tarım arazisinde yangın başladı. Yangına orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına havadan ve karadan yangına müdahaleye başladı.

İLK YANGIN 20 SAAT SÜRDÜ

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Kumköy yakınındaki Akbaş mevkisinde tarım arazisinde geçtiğimiz gün yangın çıkmış ve 20 saati aşkın sürede kontrol altına alınmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 530 kişinin Gençlik Konut Evi'ne yerleştirildiğini ve ilk müdahalenin 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve 540 personel ile başladığını kaydederek "Akşam itibariyle hava araçlarının inmesiyle birlikte gece boyunca 73 arazöz ve diğer iş makinesi, 1 gece görüş helikopteri ve personellerle birlikte toplamda 970 personelle mücadele gece boyunca devam etti. 575 hektar bir alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz. Bunun 340 hektarlık alanı orman, kalanı orman dışı alandır." sözleriyle yangının kontrol altına alındığını açıklamıştı.

Çanakkale'deki orman yangında alevlerin ilerlemesi durduruldu Çanakkale'deki orman yangında alevlerin ilerlemesi durduruldu