Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Kumköy yakınındaki Akbaş mevkisinde tarım arazisinde yangın çıktı. Dün öğlen saatlerinde başlayan yangını söndürmek için karadan ve havadan çalışma başlattı.

Yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği tedbir amaçlı tek yönlü askıya alındı. Sevindirici haber bu sabah geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de devam eden yangınlara ilişkin açıklama yaptı.

GECE BOYU CANHIRAŞ MÜDAHALE

Bakan Yumaklı: "Sorunlu tek bir alan kaldı. Yangının ilerlemesi durduruldu. Rüzgar çok yoğun olduğu için tamamen kontrol edildi" dedi.

Bakan Yumaklı, 530 kişinin Gençlik Konut Evi'ne yerleştirildiğini ve ilk müdahalenin 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve 540 personel ile başladığını kaydederek "Akşam itibariyle hava araçlarının inmesiyle birlikte gece boyunca 73 arazöz ve diğer iş makinesi, 1 gece görüş helikopteri ve personellerle birlikte toplamda 970 personelle mücadele gece boyunca devam etti. 575 hektar bir alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz. Bunun 340 hektarlık alanı orman, kalanı orman dışı alandır." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, orman yangınının devam etmesi nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir." açıklaması yaptı.

Y A N G I N

17 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün saat 16.05 sıralarında çıkan orman yangını yaklaşık 17 saattir devam etti.

Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt

Bakan son açıklamsında, "Yangının ilerlemesi durduruldu. Can kaybı yok, 575 hektar alan zarar gördü. Fedakâr orman kahramanlarımızın gece boyu süren cansiperane mücadelesi gün ışıklarıyla hava gücümüzle destekleniyor. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz." dedi.

Çanakkale'de orman yangını! Boğaz'da gemi trafiği tek yönlü askıya alındı Çanakkale'de orman yangını! Boğaz'da gemi trafiği tek yönlü askıya alındı

Editör: Kemal Ilıkkan