Doğuş Partisi CHP Genel Merkezi önünde davullu, zurnalı eylem düzenledi Doğuş Partisi CHP Genel Merkezi önünde davullu, zurnalı eylem düzenledi

AK Parti'li Bülent Arınç, Diyarbakır’da kaybolduktan sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında bir açıklama yaptı. Arınç, yaşanan trajedinin toplumda derin bir yara açtığını belirterek, toplumsal çürüme karşı harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

"Çürümenin kaynağına inmek zorundayız"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son günlerde içimiz Narin için yanıyor. Bu tabloya teslim olamayız, toplumumuzdaki çürümenin kaynağına inmek zorundayız" dedi.

"Korkunç tablo toplumu sarıyor"

Arınç, Narin Güran’ın ölümünün ardından yaşanan toplumsal çöküşün belirtilerine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Aile yapısı yozlaşıyor, ahlak ve edep değerleri zayıflıyor. Gençler sosyal medyada bedenlerini teşhir ediyor, kumar ve şiddet olayları artıyor. Bu korkunç tablo toplumu sarıyor. Narin'in acısı, bu toplumsal çürümenin en acı göstergesi."

"Toplumsal çürümenin bedeli daha ağır"

Arınç, 22 yıllık kesintisiz iktidar sürecine de değinerek, "Bu durumdan biz de sorumluyuz. Elbette enflasyon ve hayat pahalılığı gibi sorunlar önemli, ancak toplumsal çürümenin telafisi daha zor ve bedeli daha ağırdır. Bu konuda tüm siyasi partilerin katılımıyla bir toplumsal mutabakat sağlanmalı ve gerekli adımlar atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Narin Güran’ın ailesine başsağlığı dileyen Arınç, "Rabbim Narin’in mekânını cennet eylesin. Bu trajediyi unutmadan, toplumsal değerlerimizi yeniden inşa etmek için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Editör: Ömer Göyce