HABER MERKEZİ

Hindistan’ın Mumbai kentinden Almanya’nın Münih kentine 247 yolcusuyla uçan uçak, Erzurum’a acil iniş yaptı. 

Uçakta bomba olduğuna yönelik yapılan ihbar üzerine, Hindistan Hava Yolları’na ait uçak saat 17.00 dolayında Erzurum Hava Alanı’na acil iniş yaptı. 

Uçaktaki tüm yolcular ve mürettebat güvenli bir biçimde uçaktan tahliye edilirken, Erzurum hava sahası da uçuşa kapatıldı. 600 yolcu kapasiteli uçak, Hint Vistara Hava Yolları’na ait.

Bomba uzmanları ve imha ekipleri uçakta arama yaptı. Yolcuların eşyası ve valizleri de arandı. Uçakta şu aşamaya kadar bombaya ait iz bulunamadı.

Gelişmeyle ilgili açıklama yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi; “"Havada bomba ihbarı yapınca Vistara Hava Yolu'na ait olan uçak ilk önce Ordu Havaalanına inmek istiyor. Fakat orada da bir tadilat çalışması olduğundan dolayı Trabzon'a yönlendiriyorlar. Orada da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı Erzurum'a inişlerini veriliyor” dedi.

İddia asılsız çıktı

Erzurum Havalimanı'nda güvenli bölgeye alınan Hindistan-Air Vistara Havayollarına ait uçağın kabin bölümündeki aramalar tamamlandı. Havalimanında çalışmaları takip eden Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Valiliği sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı.

MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi

Erzurum Valisi Çiftçi "Bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı." dedi.

Editör: Elif Erbay