Sergen Yalçın’ın sözleriyle ülkemizde gündeme gelen Real Madrid oyuncusu Jude Bellingham, internet kullanıcıları tarafından sıkça aranıyor. Peki Jude Belingham kimdir, aslında nerelidir, hangi takımda forma giymektedir, ne kadar kazanıyor?

Jude Bellingham, Real Madrid takımında Orta Saha mevkinde forma giymektedir. 29 Haziran 2003 tarihinde dünyaya gelen Bellingham, 186 cm boyunda ve 75 kilodur. Jude Bellingham, Sağ ayağını kullanmaktadır.

Bellingham, İngiltere’de Batı Midlands, Dudley Metropolitan Borough'daki Stourbridge'de Denise ve Mark Bellingham'ın en büyük oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Babası Mark 2022 yılına kadar Batı Midlands Polisi'nde çavuş olarak çalışmaktaydı ve amatör seviyede üretken bir golcüydü.

Jude Bellingham, yılın oyuncusu seçildikten sonta piyasa değeri 30 milyon euro artarak 180 milyon euroya ulaşmıştı.  Bellingham, Lionel Messi'den sonra LaLiga'da bu değere ulaşan ikinci futbolcu olmuştu.

Real Madrid’e transfer olduğu dönemde The Mirror, Madrid'in Bellingham'a 107,4 milyon dolar garanti ücret ödeyeceğini bildirmişti. Bellingham’ın sözleşmesinde ayrıca 26 milyon dolar değerinde bonus ödemesi de bulunuyor. Bellingham’ın kontratı bonuslarla birlikte toplam 133 milyon dolardır.

İngiliz kökenli Bellingham, İngiltere milli takımında oynamaktadır.