Bengü adıyla tanınan şarkıcı Bengü Erden, İzmir Devlet Konservatuvarı Genel Müdürü Müfit Bayraşa'dan şan dersleri almıştır. 1998 yılında Müfit Bayşara'nın bir bestesiyle MÜYAP ve Show TV'nin organize ettiği Pop Show '98 adlı şarkı yarışmasında ikinci olmuştur. Akademi İstanbul'da müzik eğitimi alan Bengü, 3 yıl süreyle Kenan Doğulu'ya vokallik yaptı.

Bengü ilk ne zaman çıktı?

Bengü, ilk albümü Hoş Geldin'i Temmuz 2000'de yayınladı. Albümde yer alan dört şarkının oluşturulmasında Kenan Doğulu ile, "Hoş Geldiniz" ve "Akşama Görüşürüz" şarkılarının oluşturulmasında Şehrazat ile, "Rüya" ve "Sevme Beni" şarkılarının oluşturulmasında Yıldız Tilbe ile çalıştı.

Bengü nerede büyüdü?

Bengü, 23 Nisan 1979 yılında İzmir’de dünyaya geli. Aslen Malatyalıdır. Ortaokul ve liseyi Özel İzmir Amerikan Lisesinde okudu.

Bengü’nün eşi Selim Selimoğlu kimdir?

Bengü’nün eşi olan Selim Selimoğlu aslen Rize’lidir. 1979 doğumlu olan Selimoğlu, aile geleneği armatörlük mesleğini sürdürmektedir. Selim Selimoğlu, SMAK Makina ve AKSEL OSGB işletmelerinin sahibidir.

Bengü’nün kaç tane çocuğu var?

42 yaşında ikinci kez anne olan şarkıcı oğluna eşinin adı olan Selim adını vermiştir. 1,5 sene birliktelik yaşadığı Selim Selimoğlu'yla 2018 yılının Ağustos ayında hayatını birleştiren ünlü şarkıcı, ilk çocuğu Zeynep'i 2019 yılında kucağına almıştı.