Kültür-Sanat

Bir Tanju Okan Efsanesi: 14 şarkılık albümle unutulmaz anılarına yolculuk başlıyor!

Türk müziğinin efsane ismi Tanju Okan, yıllar sonra yeniden müzikseverlerle buluşuyor.

Abone Ol

Tam 14 sanatçının seslendirdiği eserlerle hazırlanan "Bir Tanju Okan Efsanesi" albümü, 25 Ekim'den itibaren dijital platformlarda yayınlanmaya başlayacak. Albümün açılışı ise Gökhan Türkmen'in yorumladığı "Koy Koy Koy" ile yapılacak.

Tansu Okan’ın hayali gerçek oluyor

Yaklaşık yedi yıl önce Tansu Okan ve Medeni Uçar’ın iş birliğiyle temelleri atılan bu projede, Tanju Okan’ın unutulmaz eserlerini günümüze taşımak hedeflendi. Ancak pandeminin etkileri ve Tansu Okan’ın vefatı, albüm çalışmalarını duraksatmıştı. Bu dönemde projeyi bir görev olarak üstlenen Medeni Uçar, Tansu Okan’ın hayalini gerçekleştirmek adına fedakârlık yaparak evini satıp albümü tamamladı.

Türkiye'nin en iyi müzisyenleri bir araya geldi

Müzikal açıdan zengin bir yapıya sahip olan albümde, İskender Paydaş, Ali Akaçça, Ozan Doğulu ve Selim Çaldıran gibi müzik dünyasının en önemli aranjörleri çalıştı. Z kuşağının favori isimlerinden Arem Özgüç & Arman Aydın, Burcu Güneş’in seslendirdiği parçaya katkı sundu.

Albümdeki şarkılar, Teoman, Cem Adrian, Koray Avcı, Hakan Altun, Rafet El Roman, Zara, Fatih Erkoç, Şevval Sam, Burcu Güneş, Gökhan Türkmen ve Kenan Doğulu gibi ünlü isimlerin yorumlarıyla hayat buluyor. Her 15 günde bir yeni şarkının paylaşılacağı bu albüm, müzikseverleri Tanju Okan’ın büyülü dünyasına yeniden davet ediyor.

Albümün ilk sürprizi: "Koy Koy Koy"

Alternatif pop müziğin üretken isimlerinden Gökhan Türkmen, albümün ilk şarkısı "Koy Koy Koy"u yorumladı. 1975 yılında Tanju Okan’ın sesinden dinlediğimiz bu eserin, İskender Paydaş’ın dokunuşlarıyla hazırlanan yeni düzenlemesi enerji dolu bir atmosfer yaratıyor.

Kenan Doğulu’dan sürpriz parça

Albümde bir diğer sürpriz ise Kenan Doğulu’nun yıllar önce babası Yurdaer Doğulu’nun gitarıyla eşlik ettiği şarkıyı, kendi tarzında yeniden yorumlaması. Ayrıca, Tanju Okan’ın gün yüzüne çıkmamış bir şarkısı da bu özel projeye dahil edildi.

Emanet emin ellerde

Medeni Uçar’ın yapımcılığında, Bordo Müzik etiketiyle çıkan bu albüm, Tanju Okan’ın anısına saygı duruşu niteliğinde. Albümde yer alan bir diğer sürpriz isim ise Müslüm Gürses’e benzetilen Serdar Saka. Albüm, ilerleyen dönemde plak formatında da müzikseverlerle buluşacak ve tanıtım konserleriyle geniş kitlelere ulaşacak.

Tanju Okan’ın unutulmaz eserleri ve albüm sürecine dair anıların yer aldığı bir kitabın da müzikseverlerle paylaşılması planlanıyor. Albüm, sanatçının hem eserleri hem de yaşamının farklı yönleriyle yeniden hatırlanmasını sağlayacak.