Dünya

Biden'dan Trump’a suikast girişimi sonrası telefon

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump’a yönelik olası bir suikast girişiminin ardından Cumhuriyetçi başkan adayını aradı.

Abone Ol

Trump, telefon görüşmesinde Biden ile “samimi ve güzel bir sohbet” gerçekleştirdiklerini belirtti. Görüşmenin ana konusu, ABD Gizli Servisi’nin sağladığı güvenlik önlemleri oldu.

Suikast girişiminin detayları ortaya çıkıyor

ABD Gizli Servisi'nin dikkati sayesinde ikinci bir suikast girişiminin önlenmesiyle ilgili gelişmeler sürerken, olayın yankıları devam ediyor. Trump’ın Florida’daki bir golf sahasında bulunduğu sırada şüpheli bir kişinin tüfekle dolandığı fark edildi. Gizli Servis Direktörü Vekili Ronald Rowe, Trump’ın programında golf sahası gezisinin olmadığını ancak güvenlik önlemlerinin titizlikle alındığını vurguladı. Olay sırasında Trump’ın şüphelinin görüş alanında olmadığını belirten Rowe, ajansın koruma protokollerinin başarıyla uygulandığını ifade etti.

Şüphelinin silah kullanmadan kaçtığı açıklandı

Rowe, şüpheli Ryan Wesley Routh’un çalılıkların arasından ajanlarca fark edilmesinin ardından harekete geçildiğini, olay sırasında Routh'un ateş açmadığını söyledi. FBI Miami Ofisi’nden Sorumlu Özel Ajan Jeffrey Veltri ise, şüphelinin telefonları, aracı ve diğer elektronik cihazlarına el konulduğunu belirtti. Veltri, tanıkların yanı sıra şüphelinin yakın çevresiyle de görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Federal soruşturma sürüyor

Florida Güney Bölgesi Savcısı Markenzy Lapointe, federal soruşturmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve olayın tüm detaylarının açığa çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Olayla ilgili suçlamaların ise “ateşli silah bulundurma” ve “seri numarası silinmiş silah taşıma” olarak belirlendiği bildirildi.

Trump’ın oğlu Donald Trump Jr. ise, olay sonrası sahada bir AK-47 tipi silah bulunduğunu ve bir şüphelinin tutuklandığını açıklamıştı. Gelişmelerle ilgili soruşturmalar devam ediyor.