ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yalancılıkla itham ettiği ve birçok kez de küfürlü sözler kullandığı iddia edildi.

Fas’tan göçmen çıkışı: Biz hazırız, Avrupa göndermeye hazır mı? Fas’tan göçmen çıkışı: Biz hazırız, Avrupa göndermeye hazır mı?

ABD'li gazeteci Bob Woodward'ın "War" isimli çıkacak kitabında, Biden ile Netanyahu arasındaki son görüşmelere dair dikkat çekici detaylar yer alıyor. Kitapta, Biden ve Netanyahu arasındaki ilişkinin bu yılın bahar aylarında ciddi şekilde gerginleştiği vurgulanıyor. Nisan ayında gerçekleşen bir telefon görüşmesinde Biden'ın Netanyahu'ya Gazze Şeridi konusundaki stratejisini sorduğu, Netanyahu'nun ise Refah'a kara saldırısı düzenlenmesi gerektiğini belirttiği ifade ediliyor.

Bu yanıt üzerine Biden'ın, "Bibi, bir stratejin yok," dediği aktarılıyor. Mayıs ayında İsrail'in Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah'a kara saldırısı başlatmasının ardından Biden'ın yakın çevresiyle yaptığı bir konuşmada Netanyahu'ya ağır ifadeler kullandığı kitapta belirtiliyor. Biden'ın Netanyahu için "yalancı ve kötü bir adam" gibi sinkaflı ifadeler kullandığı da vurgulanıyor.

Görüşme 1 saat sürdü

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. 

Öte yandan Netanyahu'nun İsrail Savunma Bakanı Gallant'a ABD'ye gitmesi için izin vermediği öne sürülmüştü.

Editör: Ömer Göyce