Meksika Körfezi'nden güçlenerek yaklaşan Milton kasırgasının Florida'ya ulaşmasına saatler kaldı. Kasırganın kategori 5'e yükselmesinin ardından tahliye emirleri hızlandırıldı. ABD'liler bölgeyi boşaltmaya devam ediyor.

Milton yaklaşırken bazı sokakların boş görüntüleri dron ile görüntülendi. St. Petersburg şehrindeki iş yerleri tahtalarla kapatıldı.

Hayvanat bahçesinde hazırlık

ZooTampa hayvanat bahçesi çalışanları, hayvanların güvenliği için hazırlıklarını tamamladı.

Amerikan polisinin bazı bölgelerde zorunlu tahliye emirlerinin bildirilmesi, kum torbası temini ve emniyet belgelerinin taşınma işlemleri de tamamlandı.

Kasırganın içine uçuş yapıldı

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi görevlileri, araştırmaları desteklemek amacıyla veri toplamak üzere kasırganın içine uçuş yaptı.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi uyardı. ”Milton rotasında kalırsa, bu 100 yıldır Tampa Körfezi'ni vuran en güçlü kasırga olacak." denildi.

Fas’tan göçmen çıkışı: Biz hazırız, Avrupa göndermeye hazır mı? Fas’tan göçmen çıkışı: Biz hazırız, Avrupa göndermeye hazır mı?

Kasırgadan en çok etkilenecek bölgelerin 3 ila 4,5 metreye kadar sular altında kalabileceği, büyük okyanus dalgalarına yol açabileceği tahmini paylaşıldı.

Kasırga nedeniyle Almanya ve Angola ziyaretlerini erteleyen ABD Başkanı Joe Biden, "Milton, Flordia'yı vuracak son yüzyılın en kötü kasırgası olabilir." dedi.

Beyaz Saray'da açıklama yapan Biden, herkesin en hızlı şekilde yerleşim bölgelerini boşaltması gerektiğini vurguladı.

Editör: Ömer Göyce