Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, görevinden istifa ettiği günden bu yana ilk kez kameralar karşısına geçti. Eşi Esra Albayrak ile birlikte kameralar karşısına geçen Berat Albayrak, Türkiye Gençlik Vakfı’nın, "Filistin’e destek" yürüyüşü için 1 Ocak’ta Galata Köprüsü'nde yapacağı yürüyüş için çağrıda bulundu. 

BERAT ALBAYRAK'TAN GAZZE ÇAĞRISI

Türkiye Gençlik Vakfı'nın sosyal medya hesabından, yeni yılın ilk mesajı videosu yayımlayan Berat Albayrak: "Mehmetçiklerimizin ve Gazze'deki şehitlerimizin acısını paylaşmak ve bu zulme karşı dik duruşusosmuzu göstermek için Adresimiz Galata Köprüsü" çağrısında bulundu.

Berat Albayrak Esra Albayrak

Gazze'ye yardım taşıyan tır tamamını yerine ulaştıramadı Gazze'ye yardım taşıyan tır tamamını yerine ulaştıramadı

Berat Albayrak, videoda şu ifadelerde bulundu: "Sevgili gençler, kıymetli aileler bir yanda vatan müdafaası için sınır ötesinde mücadele ederken şehit düşen Mehmetçiklerimizin acısının hüznünü yaşıyoruz. Diğer yanda yaklaşık 3 aydır insanlık tarihinde benzerine az rastlanan bir soykırımı adeta canlı yayın ekranlarında takip ediyoruz" dedi.

Esra Albayrak: "Biz çocukları sistematik biçimde öldüren bir rejime teslim olmayı reddediyoruz. Hiçbir saçma ideoloji bu korkunç soykırımı aklayamaz. Dünyanın tek bir ülkeye teslim olmaması gerektiğini her platformda haykırıyoruz. Tam da bugün yaşanan zulüm karşısında herkesi küresel sistemi sorgulamaya davet ediyoruz. İşlenen savaş suçları sebebiyle Netanyahu ve hükûmetinin yargılanmasını ve vicdanlardaki mahkumiyetin uluslararası ceza mahkemelerinde de karşılığını bulmasını istiyoruz" dedi.