Yaşam

Bayram tatilinin acı bilançosu: 3 günde 22 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 43 kişi yaralandı

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk 3 günü geride kalırken, yurt genelinde yaşanan trafik kazaları, can kayıpları ve yaralanmalara sebep oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 3. gününde meydana gelen trafik kazaları ve yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdi.

Abone Ol

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin 3. gününde, Türkiye genelinde 824 trafik kazasının meydana geldiğini bildirdi. Bu kazalarda 6 kişi hayatını kaybederken, 1.327 kişi ise yaralandı. Ayrıca, yapılan hız denetimlerinin gece saatlerinde de radar ile devam ettiği belirtildi.

Denetimler kapsamında, 375.311 araç kontrol edildi ve 23.857 araca hız ve radar işlemi uygulandı. Diğer çeşitli ihlaller nedeniyle ise 26.786 araca işlem yapıldı.

3 Günün Toplam Bilançosu

Bayram tatilinin ilk 3 gününde (Cumartesi, Pazar ve Pazartesi) yaşanan trafik kazalarında toplamda 22 kişi hayatını kaybetti ve 4.043 kişi yaralandı. Bu acı bilançonun ardından, yetkililer sürücüleri dikkatli ve kurallara uygun şekilde araç kullanmaları konusunda uyararak, bayram süresince trafik denetimlerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Yetkililerden Uyarılar

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun artması beklenirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve diğer yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları, hız kurallarına uymaları ve trafik işaretlerine riayet etmeleri çağrısında bulundu. Bayram tatili süresince yolların daha güvenli hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü ve denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.