Sivrisineklere dikkat! Salgına yol açabilir Sivrisineklere dikkat! Salgına yol açabilir

Hastaneler, 8 Nisan 2024 Pazartesi öğlene kadar hizmet verecek, ancak öğleden sonra resmi bayram tatili başlayacak. Bu süreçte hastanelerde poliklinikler kapalı olacak; ancak acil servisler 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Bakanlık, acil hastalara ve yaralılara hızlı şekilde ulaşılması, ilk müdahalenin yerinde yapılması ve gerekli tedavilerin etkin biçimde sağlanması konusunda sağlık çalışanlarına büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

Bayramda Aciller Açıkmı

Sağlık ocakları ise resmi tatillerde kapalı olacak, dolayısıyla aile hekimleri bayram süresince hizmet veremeyecek. Bu nedenle, acil sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve koordineli bir şekilde sunulabilmesi için gerekli önlemlerin önceden alınması gerektiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, bayram tatili boyunca olası sağlık sorunları ve acil durumlar için 112 Acil Ambulansları ve hastanelerin acil servislerine başvurulması gerektiğini hatırlatarak, sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için tüm sağlık tesislerinin gereken organizasyonları yapması gerektiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı-2

Bu önlemlerle birlikte, bayram süresince vatandaşların sağlık hizmetlerinden eksiksiz yararlanabilmesi ve acil durumlarda gereken müdahalenin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.