Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e çıktı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en büyük rakibi Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum. İYİ Parti'nin de adayı Buğra Kavuncu olmuştu. Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan ilk resmi adım geldi.  DEM Parti, 2019'daki yerel seçimlerde bu üç büyükşehirde aday çıkarmamıştı. Gelen bilgilere göre

Başak Demirtaş, bugün resmi adaylık başvurusunu DEM Parti'ye teslim etti.tele1'de yer alan habere göre, Başak Demirtaş'ın İstanbul için adaylık başvurusu yaptığını DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki açıkladı.
DEM Parti önümüzdeki günlerde parti içerisinde toplanacak ve İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarıp çıkarmayacağına karar verecek. İstanbul'da yapılan seçim anketlerinin büyük çoğunluğu DEM Parti'nin aday çıkarması durumunda dengelerin değişeceğini gösteriyor.

Demirtaş-1

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Başak Demirtaş'ın, İBB adaylığına dair açıklamalarına ilişkin, "Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır" dedi.

Gazeteci İrfan Aktan’a konuşan Başak Demirtaş  “İstanbul adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz.” demişti.