Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın TİP'li Can Atalay ile ilgili aldığı kararlardan sonra gözler TBMM'ye çevrildi. Can Atalay kararın okunmadan önce Meclis'te gerginlik yşandı.

BOZDAĞ'A ANAYASA KİTAPÇIĞI FIRLATILDI
Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını okuyan Bekir Bozdağ'a muhalefet vekillerinden anayasa kitapçığı fırlatıldı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken Meclis TV yayına ara vermek zorunda kaldı. 

Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki

BAŞKANLIK DİVANI'NA YÜRÜDÜLER
TBMM Genel Kurulu'nda TİP Hatay milletvekili Can Atalay kararı okunmasına karşı çıkan CHP ve DEM gruplarından milletvekilleri, sıralara vurdular, bazıları Başkanlık Divanı'na yürüdüler. Ayrıca TİP milletvekili Erkan Baş elinde Anayasayı tutarak gösterdi. Daha sonra CHP'nin kapalı oturum önergesi okundu.

"AYM'YE GİDECEĞİZ"
Öte yandan Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülme ihtimaline karşın Sözcü TV'ye açıklamalarda bulunan Atalay'ın avukatı Deniz Özen, "Can Atalay karar okunduktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yolu açık. Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz, AYM yüksek ihtimalle ihlal kararı verecektir. Bugüne kadar uygulanmayan kararın bu sefer tanınacağına yönelik inancımız var. Halihazırda iki tane ihlal kararı var" diyerek AYM'ye hak ihlali için başvuruda bulunacaklarını söyledi.