Tekirdağ’da temaslarını sürdüren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Tunç, “Hedefimiz yeni bir anayasa yapmak. Bu anayasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partilerin uzlaşmasıyla mümkün olacak. Uzlaşmaya yanaşanları milletimiz takdir edecektir, yanaşmayanlara ise ilk sandıkta cevabını verecektir” dedi.

MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi MİT, PKK/KCK’nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından Halil Yiğit’i etkisiz hale getirdi

Bakan Tunç, uzlaşmanın sağlanmasını temenni ettiklerini belirterek, 1982 Anayasası’nın darbe sonrası darbeciler tarafından yazılmış olmasının bile değiştirilmesi için yeterli bir sebep olduğunu vurguladı.

"Yeni bir Anayasa ile yolumuza devam edeceğimize inanıyorum"

Konuşmasında, “Bu Anayasa'da yapılan reformlara rağmen vesayetçi ruh tamamen ortadan kalktı mı? Hayır. 184 kez değişikliğe uğrayan ve 177 maddesi olan bir Anayasa ile yolumuza devam ediyoruz. Bu kadar çok değişiklik, 2010 ve 2017’deki reformlar, Anayasa’daki bütünlüğü bozdu. Milletin temsilcileri tarafından Meclis’te uzlaşarak hazırlanacak bir toplumsal sözleşme niteliğinde yeni bir Anayasa yapmak, milletimize olan borcumuz. 28. Dönem Parlamentosu’nun bu borcu yerine getirip Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeni bir anayasa ile yolumuza devam edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce