Kelkit’in coğrafi işaretli şeker fasulyesinin hasadı sürüyor Kelkit’in coğrafi işaretli şeker fasulyesinin hasadı sürüyor

Olay, Ata Mahallesi Aydın Sanayi Ticaret İstihas Sitesi'nde (ASTİS) akşam saatlerinde yaşandı. Bir işletmeye ait depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler hızla deponun çatı katını sardı ve yangın deponun karşısındaki otluk alana da sıçradı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, orman, sağlık, UMKE, AFAD, TOMA, Efeler ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve TOMA’lar kısa sürede olay yerine ulaşarak alevlere müdahale etti. Yangın söndürme helikopterleri de havadan destek sağladı.

İşletme personeli zamanla yarıştı

Ekipler çatıdaki alevlerle mücadele ederken, işletme personeli içerideki ürünleri kurtarmak için büyük çaba gösterdi. Elden ele uzatılan koliler depo dışına, oradan da güvenli bir bölgeye taşındı.

Efeler Kaymakamı İlker Arıkan, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç ve diğer yetkililer olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangında ölen veya yaralananın olmaması teselli kaynağı olurken, ekipler büyük ölçüde kontrol altına alınan yangın bölgesinde söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: iha