Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Alman Die Zeit gazetesine verdiği röportajda, yaklaşan seçimler, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmenin detayları gibi önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Nehammer, Ukrayna'da barış görüşmelerinin başlatılması gerektiğini belirterek, Kiev yönetiminin barış planı önerisinin Ukrayna'nın kaybettiği toprakları geri alma koşuluna bağlı olduğunu ifade etti. Ancak görüşmelerin dinamiklerinin farklı olduğunu ve öncelikli olanın görüşmelere başlanması olduğunu vurguladı.

Avusturya Başbakanı'ndan arabuluculuk rolüne vurgu

Türkiye'nin arabulucu rolünün önemine dikkat çeken Nehammer, her iki tarafın da Türkiye'yi tanıdığını belirtti. Ayrıca Çin, Hindistan, Almanya ve Fransa'nın da belirleyici olduğunu söyledi ve Avusturya'nın rol alması durumunda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Nehammer, Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmede, Putin'in sivillerin öldürülmesi ve Buça kentindeki katliamlara ilişkin konuşmadığını ancak yaptırımlar söz konusu olduğunda görüşmenin daha canlandığını belirtti. Ayrıca Putin ile görüşmesinin ardından gelen tepkileri anlamlandıramadığını ifade etti.

Avusturya Başbakanı'ndan arabuluculuk rolüne vurgu

Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki

Genel seçimlerin ardından aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Herbert Kickl ile koalisyona olumlu bakmadığını söyleyen Nehammer, ancak aşırı sağcı partiye kapılarını kapatmadıklarını da ekledi.