Türkiye'nin farklı bölgelerinde mevsim normalleri üzerinde değişiklikler gözlemlenirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, gelecek haftanın hava durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Don riski

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Özdemirci, iç kesimlerde gece sıcaklıklarının önemli ölçüde düşeceğini belirtti. "Ankara'da bu gece sıcaklığın 2 dereceye düşmesini bekliyoruz. Yüksek kesimlerde ise eksi derecelere düşecek. Vatandaşlarımızı önümüzdeki 2 gün zirai don riskine karşı uyarıyoruz." dedi.

Doğu bölgelerinde ise hafta başından itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını ifade eden Özdemirci, Van ve Erzincan hariç doğu illerinde yağışların kuvvetli olacağını, salı günü ise Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Bingöl çevrelerinde yağışların şiddetini artıracağını dile getirdi.

Salı gününe dikkat!

Batı bölgelerinde ise durum farklı gelişiyor. Özdemirci, "Sıcaklıklar şu anda mevsim normallerinin altında seyrediyor. Ancak, salı gününden itibaren batı bölgelerinden başlayarak sıcaklıklar artacak." şeklinde konuştu. Ayrıca, İstanbul, Ankara ve İzmir'de önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklenmediğini, genellikle parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olacağını söyledi.

Özdemirci, hafta sonuna doğru ülkenin yeni bir yağış sisteminin etkisine gireceğini ve hafta sonunun oldukça yağışlı geçeceğini öngördü. Vatandaşların ve ilgili kurumların bu değişken hava koşullarına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı.