Son zamanlarda özellikle ülkemizde de gündeme gelen okçuluk spor dalı aslında bize hiç de uzak olmayan bir spordur. İnsanoğlunun avlanarak hayatını kazandığı dönemlerde itibaren iyi derece de bilinen okçuluk sporu artık birçok ülke de biliniyor seviliyor. Profesyonel bir spor dalı haline gelen okçulukta milli sporcumuz Mete Gazoz ’un yakaladığı üstün başarı, Türk gençlerini de bu spora yönlendirmiştir. Hatta ileride bir meslek olarak okçuluk bile düşünülebilir ve okçuluk öğretmenliği yapılabilir.

Okçuluk Nedir? Nasıl Yapılır?

Okçuluk bir materyal sporudur. Bu yüzden kendine özgü kurallara sahiptir. Özellikle Eski Türk geleneklerimizde yer alan okçuluk için eğer hobi niyetinde iseniz birçok kurs size ekstra malzeme aldırmıyor. Yani dilediğiniz zaman okçuluğa hobi olarak başlamanız mümkündür. Uzaktaki bir hedefi ok ile vurmayı amaçlayan bu sporda okun hızlı gitmesi oldukça önemlidir. Nişan alma konusunda ustalaşmış atışların tam isabetli olmasını sağlayacaktır.

Ata Sporumuz

Okçuluğa Başlama Yaşı Var Mıdır?

Okçuluk sporunu ilgi duyan herkes istediği her dönemde başlayabilir. Daha çok hobi ve amatör olarak yapılacak bu çalışmaların dışında, eğer profesyonel bir okçuluk hayaliniz varsa, hem kız hem erkek kategoride 9 yaşından itibaren başlayabilirsiniz. Ama tekrar belirtelim bu yaşın üst sınırı yoktur dileyen herkes okçuluğa merak salıp başlayabilir. Okçuluk fiziksel olmasının yanında zihinsel de bir spordur.

Okçuluk Nelere İyi Gelir?

Okçuluk sadece fiziksel bir spor olarak algılanmasın. Bu spor dalı aynı zamanda kişiyi zihinsel olarak da rahatlatır ve geliştirir. Özelliklere çocuklara önerilmesinin sebepleri arasında dikkat ve konsantrasyonu geliştirmesi de yatar. Aynı zamanda, omuz ve sırt kaslarına da faydası çok fazladır. Osteoporoz ve skolyoz gibi rahatsızlıklar için doktor tavsiyesi ile önerilmektedir. Gördüğünüz gibi okçuluğun faydalarısaymakla bitmiyor. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak bu spor dalı hobiler arasına eklenebilir.

Video Haber !YPG’nin üst düzey komutanı Tekirdağ’da yakalandı Video Haber !YPG’nin üst düzey komutanı Tekirdağ’da yakalandı

Okçuluk Kurs Fiyatları

İnsanlar genelde okçuluğa dair hangi yaş aralığında başlayabileceğini merak ediyor, bunun için bir yaş sınırı yokken diğer bir konu ise okçuluk kurs fiyatlarıdır. Bulunduğunuz bölge için sağlam bir araştırma yapabilirsiniz. Özellikle fiyat konusunda kurslar kendi tarifeleri üzerinden indirimli fiyatlarda uygulayabiliyor.