Her geçen gün sağlıklı yaşamanın izini süren insanoğlu, bunu yapabilmenin yolunun beslenme ve egzersizden geçtiğini anladı. Hayatlarımıza sporu katarken, yanında beslenmenin de önemini göz ardı edemezdik. Çok daha eskisen beslenme ikinci planda tutulurken en az egzersiz kadar önem taşımaya başladı. Sosyal medya, diyet ve sağlıklı yaşam hesaplarıyla doldu taştı. Kimimiz bu sağlıklı beslenmeyi hayatının merkezine aldı, kimimiz de zaman zaman önemsedi. Ama herkesin sağlıklı yemek tarifleri alternatifleri de oluştu. Tamamen bir yaşam tercihi olan sağlıklı beslenme alternatifleri nelerdir?

Uzun Süre Tok Tutan Sağlıklı Besinler

Yulaflı tarifler, artık öğünlerimizde fazlaca yer tutmaya başladı. Ve yulaf neyin içine girerse girsin, doyuruculuğunu ikiye katladır

Sivas  Hayvan Hastanesi'nden sokak hayvanlarına destek Sivas Hayvan Hastanesi'nden sokak hayvanlarına destek
  • Yulaf tostu: Tostunda sağlıklısı olabilir. Diğer tostlara alternatif olacak bu tarifte, yulaf, yoğurt ve yumurta var. Bu üç malzeme ve baharatlar bir araya gelince, ortaya güzel bir tarif çıkmış. Yumurta, yoğurt ve yulafı beraber çırparak, yağlı kâğıt üzerinde tost makinesinde pişiriyoruz. İyice piştikten sonra arasına az yağlı bir peynir koyarak ikiye katlayıp tekrar pişiriyoruz.
  • Yeşil mercimekli omlet: Haşlanmış yeşil mercimekleri, kırılmış yumurtalarla çırparak tavada pişiriyoruz. Bu tarif oldukça tok tutan bir tariftir.
Sağlıklı Yemek Tarifi

Sağlıklı Tarifler Zeytinyağı Olmadan Olmaz

Tüm sağlıklı tarifler için zeytinyağının önemi;

  • Zeytinyağlı Brüksel lahanası: Bürüksel lahanalarının kabukları alındıktan sonra, soğan, zeytinyağı ve havuçla pişirilir. Zeytinyağlıda olması gereken şeker tadını, bira bal ekleyerek de verebilirsiniz. Sağlıklı yemek tariflerinde özellikle bal, dozunda kullanıldığında isabetli bir tercihtir.
  • Maş fasulyesi salatası: Çok minik ve yeşil bir fasulye türü olan bu bakliyatı haşlayarak şe başlayabilirsiniz. Ardından içine bol yeşillik, kapya biber, mısır ekleyebilir ve limon zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz.
  • Fırında Mücver: Evde ne varsa içine koyabileceğiniz bir tariftir. Kabak, havuç patates, pırasa, soğan ve tüm yeşillikleri incecik keserek, yumurta ve biraz tam buğday unu ekleyebilirisiniz. Alıştığımız mücverden farkı ise, bunu fırında yağsız olarak pişiriyoruz.

Tatlı İle Son Nokta

Sağlıklı Cennet Hurmalı puding: Yulaf ezmesini sütte pişirip yumuşattıktan sonra, içine kakao, ceviz, tarçın bal ve yumuşak cennet hurması ekleyelim. Diyet tatlı seçenekleri içinde ilk tercihiniz olacaktır.