Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Sırıkla Atlama finalinde Armand Duplantis altın madalya kazandı. Duplantis, üst üste ikinci Olimpiyat katılımında da birinci oldu. Peki, Armand Duplantis kimdir? Olimpiyat rekortmeni Armand Duplantis kaç yaşında, nereli? İşte Armand Duplantis'in kariyerine dair detaylar...

İsveçli sporcu Armand Duplantis, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları erkekler sırıkla atlama finalinde önce 6.10 metrelik atlayışıyla olimpiyat rekoru kırdı. Ancak bu başarı onun için yeterli olmadı. Daha sonra 6.25 metrelik atlayışı başarıyla tamamlayarak kendi dünya rekorunu bir kez daha geliştirdi.

Bu olağanüstü performansının ardından Duplantis, 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç’in ikonikleşen pozunu vererek kutlama yaptı

İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü? İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü?

ARMAND DUPLANTIS KİMDİR? KAÇ YAŞINDA, SEVGİLİSİ KİM?

Armand "Mondo" Duplantis 10 Kasım 1999 tarihinde doğdu. Amerika doğumlu olan Duplantis, İsveç adına yarışan bir sırıkla atlamacı ve 6.25 metrelik derecesiyle sırıkla atlama dünya rekorunun sahibidir.

15 yaş kategorisinde 2015 Dünya Gençlik Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Duplantis, birçok yaş grubunda dünya rekoruna sahiptir. 2018 Avrupa Şampiyonası'nda 6.05 metreyle 20 yaş altı sırıkla atlama dünya rekorunu kırmış ve 2019 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanmıştır. 2020 ve 2024 Yaz Olimpiyatları'nda ise altın madalya elde etmiştir.

İsveçli sporcu Armand Duplantis, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları erkekler sırıkla atlama finalinde hem olimpiyat hem de dünya rekoru kırdı. Altın madalya kazanan Duplantis, Yusuf Dikeç’in ikonikleşen hareketiyle kutlama yaptı. Ardından, sevgilisi Desire Inglander’a koşarak sevincini paylaştı. Milli atlet Ersu Şaşma’nın da yarıştığı bu unutulmaz final, Duplantis’in muhteşem performansıyla akıllarda kaldı.

Editör: Haber Merkezi