Arko İsrail malı mı? Arko hangi ülkenin malı, zararlı mı? Arko İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Arko hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Arko İsrail malı mı? İşte detaylar...

ARKO İSRAİL MALI MI?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama

ARKO, İsrail menşeli bir marka veya şirket değildir. ARKO, Türkiye merkezli bir kişisel bakım ürünleri markasıdır. 1958 yılında kurulan bu marka, özellikle tıraş ürünleri, cilt bakımı ürünleri, sabunlar ve diğer kişisel bakım ürünleri gibi çeşitli ürünler sunmaktadır. Dolayısıyla ARKO'nun İsrail'le bir ilgisi yoktur ve Türkiye kökenlidir.

ARKO HANGİ ÜLKENİN, KİMİN, NERENİN MALI, MARKASI?

ARKO, Türkiye menşeli bir kişisel bakım ürünleri markasıdır. 1958 yılında Türkiye'de kurulan bu marka, tıraş ürünleri, cilt bakımı ürünleri, sabunlar ve diğer kişisel bakım ürünleri gibi çeşitli ürünler sunmaktadır. ARKO, Türk bir şirket olan Evyap tarafından üretilmektedir. Evyap, kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirketidir ve ARKO markası da bu şirkete aittir. ARKO, genellikle erkekler için tıraş ürünleri ve cilt bakım ürünleri konusunda bilinir.