11. dakikada hızlı gelişen Ümraniyespor atağında Geraldo'nun pasıyla Antalyaspor ceza sahasında topla buluşan Durel Avounou'nun sağ çaprazdan şutunda, rakibinin açısını kapatan kaleci Boffin topu iki hamlede kontrol etti.

34. dakikada Ümraniyespor gole yaklaştı. Mrsic'in savunmanın arkasına attığı pasla savunma arkasına sarkan ve ceza sahasında topla buluşan Bettaieb, Kudryashov'dan topu kurtardı. Bettaieb, kaleci Boffin'i de geçmek istedi ancak Boffin son anda topu kontrol etti.

41. dakikada Antalyaspor'un atağında top direkten döndü. Ümraniyespor ceza sahası önünde topla buluşan Ndao'nun ayak içiyle çektiği sert şutta meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

59. dakikada Antalyaspor öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Bünyamin'in arka direğe yaptığı ortada Haji Wright topa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 0-1.

84. dakikada gelişen Ümraniyespor atağında sol kanattan ilerleyen ve ceza sahasına giren Del Valle'nin altı pas önüne yaptığı ortade Metehan zor pozisyonda topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Mücadeleyi Antalyaspor 1-0 kazandı.

Alfons Groenendijk: Üç puan güzel ama bunu tamamen hak ettik mi?

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, "Sonuçtan memnunuz. Yeni sezonda aldığımız ilk galibiyet. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’ye karşı iyi oynayan rakibe karşı oynadık. Futboldan memnun değilim, takımın üzerinde stres vardı. Geçen sezon 16 maç yenilmezlik serisi olan takımın yüksek beklentiyle sezona başlamasından kaynaklı stres takımın üzerinde etki yaptı. İlk yarıda kalecimiz Boffin’e teşekkür etmeliyiz, kurtarışlarıyla takımı ayakta tuttu. İkinci yarı ise biz oyunun kontrolünü ele aldık, Bünyamin’in harika ortası ve Haji Wright’ın muhteşem kafa golüyle mücadeleye nokta koyduk. Üç puan güzel ama bunu tamamen hak ettik mi? Yapacağımız analizlerde de kendimizi eleştireceğiz. Buna kendimiz karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu galibiyetle hafta içine moralli girdiklerinin altını çizen Groenendijk, "Haftaya Trabzon maçına moralli çıkacağız. Trabzon maçında bundan daha iyi bir futbol sergileyerek sahadan iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Galatasaray’a karşı iyi oynadık, şanssız kaybettik. Çok rahat bir puanla ayrılabilirdik. Bugün daha çok stresten bahsedebiliriz, bu normal takım performansını aşağıya çekti. 36 hafta en üst düzey futbol oynamayabiliriz ama böyle maçları kazanmalıyız. Bugün bunu başardık." şeklinde konuştu.

Recep Uçar: Üzgünüz, kazanamadık. Antalyaspor’u tebrik ediyoruz

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, "Bizim stadımız olmasa da iç saha oynadığımız ilk maçı kazanmak istiyorduk. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. İlk yarıda bizim stratejilerin daha çok tuttuğun gördük, yakaladığımız net pozisyonlar vardı. Üçüncü bölgeye iyi gittik ancak final paslarını biraz daha iyi kullansak ilk yarı bir iki gol bulabilirdik. Final vuruşlarını iyi yapamadığımız için ilk yarı 0-0 bitti. Onların da direkten dönen topu vardı. İkinci yarı mantalitemizde bir değişiklik yoktu. 45-60 arası biraz daha oyunu rakibe verdik, bu bölümde golü yedik. Ön alan baskılarından vazgeçmemiz buna sebep oldu. Sonrasında yaptığımız değişikliklerle tekrar dengeyi getirdik, ama maalesef bunları değerlendiremedik. Üzgünüz, kazanamadık. Her şeye rağmen kazanabileceğimiz bir maçtı, Antalyaspor’u tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

“Biz bu ligde kendi oyunumuzu oynamak için var olmaya devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz.” sözlerini kullanan Uçar, “Haftaya da Galatasaray maçımız var. Kendi oyunumuzu ortaya koyup iyi neticeler almaya çalışacağız. Lige başlarken hedefimiz bu ligin kalıcı takımı olmak dedik. Kendi oyununu ortaya koyan, futbolunu çirkinleştirmeyen bir ekip olmak istiyoruz. Bundan vazgeçmedik, İkinci hafta sonunda 1 puanımız var, haftaya Galatasaray, ardından Adana Demirspor ve Trabzonspor. Fikstürümüz kolay değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Recep Uçar, "Kadromuza Umut Nayır katılacak. Kendisi 28 yaşında olmasına rağmen 23 yaş altı takımında. Bizim o kadar gücümüz yok istediğimiz oyuncuyu geri çağıramıyoruz. Umut’la beraber hücumda biraz daha etkili olabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Belki 7. hafta, yetişmezse 9. hafta Ümraniye’de, oynarız diye düşünüyorum"

Recep Uçar, maçlarını Ümraniye’de oynamak istediklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Geçen sene şampiyon olduğumuz maçın ertesinde Ümraniyespor, maçlarını Ümraniye’de oynamalı demiştim. Gönül isterdi ki bu maçı Ümraniye’de oynayalım, yetişmedi, ışıklandırma çalışmaları devam ediyor. Çimlere alakalı federasyonun isteği oldu. Ülkemizde birçok kurum kulüplerin isteklerine hangi kulüpten yapıldığına göre cevap veriyor. Stadımızın zeminin değişmesi istendi, bizim çok güzel bir zeminimiz vardı, stadımızın yetişmemesinin sebeplerinden biri de bu. İç saha avantajımızı kullanamıyoruz. Kendi stadımızda kendi seyircimizin gücüyle oynasak belki kazanabilirdik. Gerekli kurumlara güç etkisi altında olmadan fikirlerini söyleyebilen bir insanım. Federasyonumuz burada biraz daha eşit mesafede davranabilir. Çimler 15 gün önce serildi. Işıklandırmanın bir kısmı yurt dışından geliyor, tahminim 1 aylık süreçte tamamlanır. Beki 7. hafta, yetişmezse 9. hafta Ümraniye’de, kendi stadımızda oynarız diye düşünüyorum.”