Çiftçi kredi limitleri arttırıldı! Çiftçi kredi limitleri arttırıldı!

Bugün altın fiyatları, ABD Hazine tahvili getirilerindeki düşüşlerin etkisiyle doların önüne geçmesiyle birlikte yatay bir seyir izlemiştir. Yatırımcılar, ABD büyüme rakamları ve kişisel tüketim harcamaları verilerini izlemişlerdir. Fed yetkililerinden gelecek açıklamalar da takip edilmektedir.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,11 artış göstererek 2.033,40 dolar seviyesinde işlem görmüştür. Altın vadeli işlemleri ise yüzde 0,2 artarak 2.044,60 dolara yükselmiştir.

Altının gram fiyatları, hem ons altın hem de Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilenmiştir. Gram altın, 2.035 Türk Lirası civarında işlem görmüştür. Çeyrek altın ise 3.346 Türk Lirası'ndan alıcı bulmuştur.

Yurt içinde, şubat ayı ekonomik güven endeksi ile ocak ayı nihai dış ticaret istatistikleri açıklanmıştır. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda gerçekleştirecekleri görüşmelere ilişkin haber akışı da yatırımcıların odağında bulunmaktadır.

Günlük altın fiyatlarının yatay bir seyir izlediğini görmekteyiz. Her ne kadar ABD Hazine tahvili getirilerindeki düşüşler altının değerini korumaya yardımcı olsa da, doların güçlü seyri altının fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaktadır. Yatırımcılar, Fed yetkililerinin açıklamalarını ve ekonomik verileri yakından izlemeye devam edecek.