Dünya

Almanya'dan İsrail saldırganlığına destek

Almanya Başbakanı Scholz, ülkesinin İsrail'e silah tedarikine devam edeceğini ifade ederek, "Teslimat var ve her zaman daha fazla teslimat olacak. İsrail buna güvenebilir" dedi.

Abone Ol

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, ülkesinin sanayi, ticaret ve dış politika konularındaki önceliklerine değindi. Almanya'nın sanayi gücünü koruma kararlılığını vurgulayan Scholz, ekim ayında ülkenin önde gelen iş dünyası temsilcileri ve sendikalarla sanayi politikasını tartışmak üzere bir araya geleceklerini belirtti. Ucuz enerjiye erişimin Almanya'nın sanayisini güçlendirmek için kilit öneme sahip olduğunu ifade etti.

Scholz, ülkesinin İsrail'e silah tedarikine devam edeceğini ifade ederek, "Teslimat var ve her zaman daha fazla teslimat olacak. İsrail buna güvenebilir" dedi.

Almanya'nın İsrail'i kendisini savunabilecek bir konumda tutması gerektiğini vurgulayan Scholz, “İsrail dayanışmamıza güvenebilir, şimdi ve gelecekte” ifadelerini kullandı. Scholz, Gazze'deki sivillerin insani yardıma hala ihtiyaç duyduğunu belirtirken, Orta Doğu'daki çatışmalarda uluslararası hukuk kurallarının gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Putin ile görüşecek mi?

Ukrayna'daki savaşa da değinen Scholz, “Ukrayna'ya açık desteğimizin yanı sıra bu savaşın sonsuza kadar sürmeyeceği bir duruma nasıl gelebileceğimizi araştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmamızın zamanı geldi" dedi. Scholz, Ukrayna'daki durumun barışçıl çözümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye “hazır” olduğunu ifade etti. Scholz, Rusya'nın katılımıyla Ukrayna için bir barış konferansı düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. 
Almanya, ABD'nin ardından Ukrayna'ya en fazla askeri destek sağlayan ülke oldu.

Erdoğan'dan 'silah ambargosu' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasının baskıyı artırmak için gerekli olduğunu belirtmişti.