Miami'de hayatını kaybeden ünlü oyuncunun cenazesi, şüpheli ölüm gerekçesiyle henüz teslim edilmedi. Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, cenazenin hala kendisine verilmediğini ve annesinin cenazesinin bir cenaze evinde bekletildiğini belirterek yardım talebinde bulundu.

Şüpheli ölüm ve cenaze teslimi gecikmesi

Anjelik Calvin'in verdiği bilgilere göre, Amerikan yetkilileri Ahu Tuğba'nın "medikal geçmişi" olduğunu belirterek otopsi yapmayı reddediyor ve ölümün şüpheli olduğunu öne sürüyor. Calvin, cenazeyle ilgili olarak yetkililerin sürekli engel çıkardığını dile getirerek, "Annemin cenazesi hâlâ bana verilmedi. Bir görevli sürekli sorun çıkarıyor, Türk yetkililerden yardım bekliyorum. Annemi o soğuk yerden alıp getirsinler," ifadelerini kullandı.

Mabel Matiz'in nostaljik paylaşımı Mabel Matiz'in nostaljik paylaşımı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği devrede

Ahu Tuğba'nın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi konusunda Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği harekete geçti. Büyükelçiliğin Amerikalı yetkililerle iletişime geçerek, cenazenin Anjelik Calvin'e teslim edilmesi için resmi başvuruda bulunduğu bildirildi. Elçilikten gelecek gelişmeler, ünlü oyuncunun sevenleri tarafından merakla bekleniyor.

Editör: Elif Erbay