Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte başlatılan soruşturma kapsamında Sıla’nın annesi B.Y. ve 18 yaşından küçük iki komşu çocuğu gözaltına alındı. Anne B.Y. çocuğunu ihmal ve suç delillerini gizleme suçlamasıyla tutuklandı. Komşu çocuklarının da cinsel istismara karıştığı şüphesiyle adliyeye sevk edilmelerinin ardından tutuklandıkları bildirildi.

Toplam tutuklu sayısı 5’e çıktı

Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte annenin imam nikahlı eşi ve komşu çocuklardan birinin babası da tutuklandı. Böylece olaya karıştığı iddia edilen toplam tutuklu sayısı 5’e çıktı. Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, yaptığı açıklamada olayın vahametini vurgularken, cinsel istismar şüphesinin Adli Tıp Kurumu raporlarıyla doğrulandığını belirtti. Gürcün, “Maddi gerçeğin ortaya çıkması için Cumhuriyet Savcılığı titiz bir şekilde çalışıyor. Biz de Tekirdağ Barosu olarak davayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

Adliye önünde gergin anlar

Olayın duyulmasının ardından Malkara’da yaşayan vatandaşlar adliye önünde toplandı, tutuklulara tepki gösterdi. Adliye çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, zaman zaman vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında gerginlikler yaşandı.

Sıla’nın durumu ciddi, kardeşi koruma altında

Doktorlardan alınan bilgiye göre, Sıla bebek halen hayati tehlike atlatmış değil. Beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda tedavi altında olan Sıla’nın durumu ciddiyetini korurken, aileye yönelik devam eden soruşturma kapsamında kardeşi devlet korumasına alındı.

Editör: Elif Erbay