ABD Temsilciler Meclisi'nin geçtiğimiz hafta onaylayarak Senato'ya gönderdiği dış yardım paketi, Senato Genel Kurulu'nda gece geç saatlerde yapılan oylamada 18 hayır oyuna karşılık 78 evet oyu ile kabul edildi.

Netanyahu tehditlere kabine toplantısında cevap verdi Netanyahu tehditlere kabine toplantısında cevap verdi

Senato'nun onayladığı paket, 4 ayrı tasarının birleştirilmesiyle tek bir paket haline getirildi. Senatörlerin büyük çoğunluğunun onayıyla kabul edilen bu pakette, bağımsız Senatör Bernie Sanders gibi bazı Demokratlar İsrail'e verilen desteğe, bazı Cumhuriyetçi senatörler ise Ukrayna'ya sağlanan desteğe karşı çıkarak hayır oyu verdi.

Senato'nun onayının ardından Beyaz Saray'a gönderilen pakette, Ukrayna'ya askeri destek için 61 milyar dolar, İsrail'e askeri destek ve Gazze dahil savaş bölgelerine insani yardım için 26 milyar dolar, Hint-Pasifik bölgesine (Tayvan) destek amacıyla ise 8,1 milyar dolar tahsis edildi.

Pakette yer alan son tasarıda ise ABD'de bulunan Rusya'ya ait varlıkların dondurularak Ukrayna'ya yardım amacıyla kullanılabilmesi ve TikTok'un ABD'de yasaklanmasına yönelik önlemler bulunuyor.

ABD Başkanı Joe Biden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, paketi imzalayacağını ve en hızlı şekilde Ukrayna'ya destek gönderileceğini belirtti. Ayrıca "İran tehdidine karşı" İsrail'e askeri destek sağlanacağını ve çeşitli insani kriz bölgelerine yardım gönderileceğini ifade etti.