Dünya

ABD: İsrail'in yanında durmaya devam edeceğiz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, gazetecilere verdiği mülakatta "İran, Hizbullah ve Hamas'a karşı İsrail'in kendini savunma hakkının yanında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hizbullah arasında son günlerde artan gerilimi yatıştırmak için diplomatik baskının devam edeceğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İsrail’in kendini savunma hakkının yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Miller, İsrail'in bölgedeki rakiplerine karşı niteliksel bir askeri üstünlüğe sahip olmasını sağlamanın ABD'nin politikası olduğunu vurgularken, Lübnan’da 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarla yükselen gerginliği sona erdirmek için diplomatik çözümün en iyi yol olduğunu belirtti.

Matthew Miller

"Siviller meşru hedef olmamalı"

Ayrıca sivillerin hiçbir zaman "meşru bir hedef" olmaması gerektiğini söyleyen Miller, "Tüm tarafları gerginliği azaltmaya zorlamaya ve sonunda diplomatik bir çözüme ulaşmaya devam edeceğiz" dedi. Gazze'deki barış sürecine de değinen Miller, önceliklerinin Gazze'de ateşkesi sağlamak olduğunu ifade etti.