Spor

98. Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu

Gazi Koşusu'nu kazanan jokey Akın Sözen, hayallerini gerçekleştirdiğini ifade ederek mutluluğunu dile getirdi. Dragon Flame isimli safkan, 2.28.36'lık derecesiyle birinci oldu.

Loading...

Abone Ol

Türk yarışçılık tarihinin en önemli yarışlarından biri olan ve Mustafa Kemal Atatürk adına koşulan 98. Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi. 2 bin 400 metrelik çim pistte düzenlenen yarışta, 22 İngiliz safkanı mücadele etti. Gazi Koşusu'nu, Akın Sözen'in jokeyliğinde ve 2.28.36'lık derecesiyle Dragon Flame safkanı kazandı.Yarışın ardından Akın Sözen, kazandıkları için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Dragon Flame ile birlikte tribünleri selamladı.

Akın Sözen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sözen,

"Şu anda hayallerimi yaşıyorum. Çok mutluyum. Bu duyguyu yaşamak isteyen bütün arkadaşlarım inşallah yaşarlar. Bu gerçekten zirve" diyerek yarışları izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Safkan Dragon Flame'nin sahibi Emrah Agun ise,

"Hep bu günün hayalini yaşamıştık. Bugün buna sebep olan bütün ekibin eline sağlık. Çok onurluyuz, çok gururluyuz. Çok teşekkürler geldiğiniz için" diye konuştu.

Antrenör Engin Bekiroğulları ise duygularını şu sözlerle aktardı:

"Bu yarışı çok kez koşma fırsatı buldum. İkinciliklerle kaybetmiştim. Kazanmayı çok istiyordum. Kısmet bugüneymiş. Teşekkür ederim."