Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldiği Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla ligde oynadığı 6. maçından da galip ayrıldı ve yenilmezliğine devam devam etti. Galatasaray, Fenerbahçe derbisini de kazanarak Süper Lig’de 6’da 6 yaptı.

Derbi öncesi Galatasaray'da sürpriz 'Icardi' gelişmesi! Derbi öncesi Galatasaray'da sürpriz 'Icardi' gelişmesi!

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de sırasıyla Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor Çaykur Rizespor, Gaziantep FK ve Fenerbahçe maçlarını kazanan taraf oldu. Galatasaray, Süper Lig’de gelecek hafta ise Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

25 yıl sonra bir ilk

Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Galatasaray, 1999 yılından sonra ilk kez Kadıköy'de bir maçın ilk yarısında iki gol attı. 22 Aralık 1999'da oynanan maçta Galatasaray 23'te Hasan Şaş ve 30'da Marcio ile goller bulmuş ve maçı 2-1 kazanmıştı.

En iyi sezon başlangıcı

Galatasaray, Fenerbahçe derbisiyle Trendyol Süper Lig’de 6’da 6 yaptı ve 2009-2010 sezonunda en iyi sezon başlangıcını tekrarladı. 2009-2010 sezonunda Hollandalı Teknik Direktör Frank Rijkaard döneminde ligde 6’da 6 yaparak başlamıştı ve bu da sarı-kırmızılıların en iyi sezon başlangıcıydı. Okan Buruk’un öğrencileri, Fenerbahçe galibiyetle bu başarıya tekrarladı.

Editör: Uğur Kaçar