Yaşam

400 bin kişi susuz kalabilir! Baraj kuruyor...

Denizli'de Akbaş Barajı'nın suyu içme suyu alımı için gereken seviyenin altına indi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, barajdan içme suyu alımının bugün itibariyle durdurulduğunu açıkladı.

Abone Ol

Denizli'de Akbaş Barajı alarm veriyor. Barajdaki su seviyesi, içme suyu sağlanacak oranın altına düşerken Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu kent sakinlerine tasarruf çağrısı yaptı.

Su tasarrufu yapılmadığı takdirde kentte su kesintilerinin başlayabileceği uyarısında bulunan Çavuşoğlu, yaklaşık 400 bin kişiyi etkileyen su sorununa çözüm bulmak amacıyla alternatif su kaynakları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Başkan Çavuşoğlu, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Egemen Emre Beşli ile birlikte Akbaş Barajı'nda incelemelerde bulundu. Beşli, su seviyesinin barajdan su alımının yapılabileceği seviyenin altına düştüğünü ve bu nedenle DSİ'nin içme suyu sağlamayı durdurduğunu ifade etti. Beşli, Akbaş Barajı'ndan yaklaşık 400 bin kişinin su ihtiyacının karşılandığını belirtti.

"400 bin kişi etkilenecek"

Çavuşoğlu, suyun bittiğini ve barajın kritik seviyeye ulaştığını vurgulayarak, “Akbaş Barajı'ndan artık içme ve sulama suyu alamıyoruz. Bu, yaklaşık 400 bin kişiyi etkileyen ciddi bir su sorunu anlamına geliyor. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizi su tasarrufuna davet ediyorum. Mümkün olduğunca az su kullanalım ve zorunlu olmadıkça su tüketmeyelim” dedi.

Su kesintilerinin başlayabileceğini belirten Çavuşoğlu, ilerleyen günlerde daha büyük sorunlar yaşamamak adına herkesi tasarruflu olmaya çağırdı. Dünya genelinde yaşanan iklim krizi nedeniyle su ve yağış sorunları yaşandığını dile getiren Çavuşoğlu, alternatif su kaynaklarının temini konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

"Dünya iklim krizine giriyor"

Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İlerleyen günlerde daha büyük sorunlar yaşamamak adına tüm hemşehrilerimi hep beraber tasarruflu olmaya çağırıyorum. Dünya iklim krizine gidiyor. Su ve yağış konusunda problemimiz var. Artık hep birlikte doğaya ve suya sahip çıkma zamanımız geldi. Onun için sevgili hemşehrilerim, Akbaş Barajı şu an itibarıyla su vermeyi sonlandırmış vaziyette. Önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlar yaşamamak adına bugünden itibaren tüm Denizlileri tasarruflu olmaya çağırıyoruz. Alternatif su kaynakları temin etme konusunda çalışmalarımız DESKİ tarafından devam etmektedir.