Arap Devletleri Ligi 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek. Toplantı Mart ve Eylül aylarında olmak üzere düzenli olarak yılda 2 kez Kahire'de yapılıyor.

Türkiye, 2011'den sonra ilk kez Arap Devletleri Ligi 62. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına davet edilmişti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına katılmak üzere 10 Eylül tarihinde Kahire’ye gidecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan normalleşme süreçlerini Mısır, BAE, Suudi Arabistan ile Hakan Fidan yürütmüştü.

Bölgesel konular gündemde

Bakan Fidan, toplantının açılış oturumunda gerçekleştireceği hitabında Türkiye-AL ilişkilerinin yanı sıra başta Gazze olmak üzere bölgesel konulara değinecek. Fidan'ın, AL Dışişleri Bakanları Konseyine hitap etmesi ve muhatapları ile ikili görüşmeler yapması öngörülüyor.

Arap Ligi'nin gündeminde bulunan Filistin başta olmak üzere birçok başlık Türkiye'nin dış politika gündeminde öncelikli konular arasında yer alacak. Arap Ligi'yle kurumsal ilişkilerin geliştirilmesi ve eşgüdümün artırılması gündemde yer alıyor.

İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü... İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü...

Türkiye’nin normalleşme adımları daha geniş bir bölgede istikrar, barış ve refahın tesisinin amaçlanması olarak yorumlanıyor. 

Editör: Uğur Kaçar