Jahrein'den sonra PintiPanda! X'te #pintipandatutuklansın neden gündem oldu? Jahrein'den sonra PintiPanda! X'te #pintipandatutuklansın neden gündem oldu?

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul istikameti, 31 Temmuz’da İstanbul yönündeki tüpünün uzatılması ve iki viyadükteki genleşme derzlerinin değiştirilmesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Tünelin 67 metre uzatılması ve diğer iyileştirme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Bu süre boyunca, İstanbul yönüne gitmek isteyen sürücüler Abant gişelerinden çıkarak D-100 kara yolunu tercih etmek zorunda kaldı, bu da uzun araç kuyruklarına neden oldu.

"Pazar günü trafik rahatlamış olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada, tünelin yarın akşam saatlerinde trafiğe açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, "Yarın akşam tüneli açmayı planlıyoruz. Herhangi bir aksaklık yaşanmazsa, Pazar günü için trafik rahatlatılmış olacak," dedi.

Bakan, çalışmaların öngörülen süreden önce tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti ve ekiplerin yolun açılması için yoğun bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Editör: Ömer Göyce