Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, UMKE, AFAD ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçük altında kaldığı değerlendirilen işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

AA-20230913-32141431-32141416-ZONGULDAKTA_MADEN_OCAGINDA_GOCUK_MEYDANA_GELDI

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 6 YARALIMIZ VAR"

Maden ocağındaki göçüğün ardından bilgilendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadelerini kullandı. 

280 KİŞİDEN 4'Ü GÖÇÜKTEN ETKİLENDİ

Yaşanan olay sonrasında çeşitli ekipler bölgeye yönlendirildi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, olayda içerde bulunan 280 maden işçisinden dört kişinin etkilendiğini, bunlardan birinin canlı kurtarıldığını, bir kişinin ağır yaralı olduğunu ve iki kişiden ses alınabildiğini açıkladı.

Vali Hacıbektaşoğlu'nun açıklamalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçük altında kalan dört kişiden birinin hayatını kaybettiğini, üçünün ise yaralı olarak kurtarıldığını duyurdu.

Ayrıca, GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, olayın ardından bölgeye hareket ettiklerini ve kesin bilgilere ulaşamadıklarını belirterek, maden işçilerinin baretlerinde bulunan çiplerin incelenerek kaç kişinin içerde olduğunun tespit edilmeye çalışıldığını söyledi.

Göçüğün yaşandığı maden ocağında AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri gibi çeşitli kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçük sonrası yaşanan gelişmeleri izlemeye devam ediyor.

"11 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA"

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası 11 işçinin göçük altında kaldığı bilgisini verdi.

Yapılan açıklamada "Zonguldak Ereğli'de bulunan TTK Armutçuk müessesinde göçük meydana geldiği, göçük altında 11 maden işçisinin kaldığı iletildi. Tahlisiye çalışması yürütülüyor. Takipteyiz. Kardeşlerimizin sağ salim çıkmasını diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ekran görüntüsü 2023-09-13 152936