Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. 24 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasındaki başvurulardan sonra, 3 Aralık 2023'te gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar, Ziraat Bankası sınav sonuçları hakkında bilgi edinmek için sabırsızlanıyor. İşte 2023 Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçlarına dair detaylar.

Toshiba'da 4 bin personelin işine son! Toshiba'da 4 bin personelin işine son!

Ziraat Bankası Personel Alımı Sınavı Tamamlandı

Ziraat Bankası personel alımı başvuruları, 24 Ekim 2023 - 10 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi'nin internet sitesi üzerinden alındı. Yazılı sınav, 03 Aralık 2023 Pazar günü çoktan seçmeli test formatında gerçekleştirildi. Toplam 140 sorunun sorulduğu sınavda adaylara 160 dakika cevaplama süresi verildi.

Ziraat Bankası Personel Alımı Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ziraat Bankası sınav sonuçları, İstanbul Üniversitesi'nin internet adresi üzerinden ilan edilecek. Sınav itiraz tarihi dikkate alındığında, Ziraat Katılım Bankası sınav sonuçlarının 22 Aralık tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Yazılı sınav sonuçlarına itiraz, 22 Aralık 2023 saat 17:00'a kadar İstanbul Üniversitesi sınav hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak yapılabilir.

Başarı Kriterleri ve Mülakat Süreci

Yazılı sınavda başarı için her bölümden en az %50 başarı elde edilmesi gerekmektedir. Adaylar, 60 ve üzeri puan almalıdır. Mülakata çağrılacak adaylar, her il bazında puanı en yüksek adaydan başlanarak belirlenecek olup, kontenjan dahilinde 4 kat aday mülakata çağrılacaktır.

Mülakat tarihleri, yerleri ve gerekli belgeler, internet sitesinde ilan edilecek. Mülakat sonuçları da aynı platformda duyurulacaktır. Başarılı adaylar istihdam edilecek olup, sözlü sınav performansına göre kontenjan altında veya üstünde aday alınabilecektir.