Soykırımcı İsrail`in 7 kurşunla yaralayarak cezaevinde işkence etmesi sonucu görme yetisini tümüyle kaybeden ve organları alınan ağır yaralı zihinsel engelli gazzeli rami ebu mustafa şehit oldu.

İsrail’in zihinsel engelli gence uyguladığı acımasız işkence

Soykırımcı İsrail ordusunun Han Yunus’a düzenlediği operasyon sırasında tutukladığı zihinsel engelli Filistinli Rami Ebu Mustafa, cezaevinde gördüğü işkence sonucu oluşan sağlık problemleri nedeniyle hayatını kaybetti.

İsrail askerleri, üç ay önce Han Yunus’a düzenlediği saldırılarda  Filistinli Rami Ebu Mustafa’yı, 7 kurşunla yaralayarak esir almıştı.

 Zihinsel engelli olan Filistinli, cezaevinde gördüğü işkenceler  sonucu görme yetisini tümüyle kaybetti. Ebu Mustaf’nın ayrıca bazı organlarının da alındığı tespit edildi.

Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı Lübnan'da tutuklanan Riyad Selame, göz yaşlarını tutamadı

Gazzeli Ebu Mustafa,  yaklaşık 20 gün önce işgal ordusu tarafından Kerem Ebu Salim Kapısı`ndan Filistin tarafına teslim edilmişti.

İşgal güçlerinin gözaltında tuttuğu sürede türlü işkenceler yaptığı zihinsel engelli adam, salıverildikten 20 gün sonra dün yaşamını yitirdi.

İşkenceden ölen zihinsel engelli gencin abisi konuştu

Rami`nin kardeşi Ahmed, AA’ya yaptığı açıklamada, kardeşinin serbest bırakıldığında sağlık durumunun çok kötü olduğunu ve Nasır hastanesinin yoğun bakım servisine kaldırıldığını anlattı.

Ahmed, kardeşinin izini bir süre önce kaybettiklerini ve ona bir daha ulaşamadıklarını belirterek, 'yaklaşık 20 gün önce kardeşimin Han Yunus’taki Gazze-Avrupa Hastanesi’nde olduğuna dair bir telefon aldık. Ağır yaralı olarak İsrail cezaevinden salıverilmişti. Görme yetisini tümüyle kaybetmişti.' ifadelerini kullandı.

Rami`nin sağlık durumunun, tutukluluk süresince maruz kaldığı ağır işkencenin boyutunu gözler önüne serdiğine dikkati çeken Ahmed, şunları anlattı:

'Kardeşimin biri kafasından 5`i karnından biri ise sağ ayağından olmak üzere vücuduna 7 kurşun isabet etmişti. Zaten zihinsel engelli olan Rami, sağlık durumu çok kötü olduğu için bizi tanımadı.'

İşgalci İsrail saldırıları ve ablukası nedeniyle Gazze`deki sağlık sisteminin çöktüğünü ifade eden Ahmed, yakıtın tükenmesi sonucu hastanedeki elektrik kesintileri nedeniyle ağır yaralı kardeşinin durumunun daha kötüye gittiğini ve hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Ahmed, kardeşinin ağır işkence sonucu hayatını kaybetmesinden İsrail`in sorumlu olduğunu belirterek, uluslararası topluma soykırımcı İsrail`in işlediği suçlardan yargılanması için acilen harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Soykırımcı İsrail ordusunun alıkoyduğu ve hapishanelerde ağır işkencelere maruz bıraktığı Filistinliler, hem fiziksel hem psikolojik pek çok rahatsızlıkla karşı karşıya kalıyor veya hayatını kaybediyor.

Editör: Burçin Çelikkol