Reuters'ta yer alan habere göre Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Harkov'a yapılan Rus saldırısında 49 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Ukraynalı yetkililer, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Kharkiv bölgesinde bulunan bir köye düzenlenen Rus saldırısında aralarında 6 yaşındaki bir erkek çocuğun da bulunduğu en az 49 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladılar.

Kharkiv bölge valisi Oleh Synehubov, Harkov'un Kupyansk ilçesine bağlı Hroza köyünde, saat 13:15 civarında bir kafe ve dükkana yönelik gerçekleşen saldırı sırasında çok sayıda sivilin bulunduğunu belirtti.

WhatsApp Image 2023-10-05 at 16.47.39 (1)

Synehubov, Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı açıklamada, "Kurtarma ekipleri bölgede çalışmaya devam ediyor" dedi.

Kurtarma ekiplerinin, enkazların arasından cesetleri çıkarma çabaları sırasında yaşanan zorlu anlar, görüntülendi. Cesetler, yıkılmış binaların altında, beton yığınlarının ve bükülmüş metal levhaların arasında bulunuyordu.

"SOYKIRIM SALDIRGANLIĞI"

Zelenskiy açıklamasının devamında, "Rusya'nın bu ve benzeri terör saldırılarına tek bir sebepten dolayı ihtiyacı var: Soykırım saldırganlığını tüm dünya için yeni norm haline getirmek. Şimdi Avrupalı ​​liderlerle özellikle hava savunmamızı güçlendirmek, askerlerimizi güçlendirmek konusunda konuşuyoruz. Ülkemizi terörden koruyalım. Teröristlere de karşılık vereceğiz."