9 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul'un Beykoz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatima Zehra Kınık'ın neden olduğu bir motosiklet kazasında, seyir halindeki motosikletin arkasında oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonucu, Fatima Zehra Kınık'ın yüzde 100 kusurlu bulunduğu açıklandı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi, kazayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi kabul etti. İddianamede Fatima Zehra Kınık hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Malatya’da bir ilkokulda öğrencilerden kurulu mehter takımı büyük ilgi görüyor Malatya’da bir ilkokulda öğrencilerden kurulu mehter takımı büyük ilgi görüyor

Kaza Sonuçları ve Bilirkişi Raporu

Bilirkişi raporuna göre, Kınık’ın “DUR” levhasını dikkate almadan ana yola çıktığı belirtilmişti. Kazada, Beykoz’un Kavacık Mahallesi’nde Yavuz Selim Öztürk tarafından kullanılan motosiklete çarpan Fatima Zehra Kınık, motosikletin sürüklenmesine neden oldu. Motosikletin arkasında oturan Batın Barlas Çeki yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, motosikletin sürüklenmesi sonucu iki yaya da yaralanmıştı.

Kazanın ardından Fatima Zehra Kınık, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yargı süreci, 30 Ekim 2024 tarihinde Beykoz Adliyesi'nde başlayacak.

S Bdb13B817D9E6E6Feb90291C01D527

Fatma Zehra Kınık Kimdir?

Fatma Zehra Kınık, eski Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın kızıdır. Kerem Kınık, 2016'dan 2023'e kadar bu görevde bulunmuş, ancak 2023 yılında istifa etmiştir. Fatma Zehra Kınık'ın Kızılay'da uzman yardımcısı olarak görev yaptığı da ortaya çıkmıştır.

Fatma Zehra Kınık'ın Yaşı Nedir?

Kızılay'da uzman yardımcısı olarak çalışan Kınık, 2020 yılında Şehir Üniversitesi'nin psikoloji bölümünden mezun olmuştur. 26 yaşında olduğu tahmin edilmektedir.

Fatma Zehra Kınık Ne İş Yapıyor, Mesleği Ne?

Şehir Üniversitesi'nde psikoloji okuyan Kınık, eğitimine Boğaziçi Üniversitesi'nde psikoloji yüksek lisans programında devam etmiştir. Bireysel Psikoloji üzerine yaptığı tez çalışmaları, özellikle Doğu Türkistan'daki göç hareketlerinin psikolojik etkilerine odaklanmıştır.

Fatma Zehra Kınık Sosyal Medya Hesapları

Fatma Zehra Kınık'ın LinkedIn profili güncel bilgiler içermekteydi, ancak şu anda kapalı durumdadır ve erişim sağlanamamaktadır. Ayrıca, Instagram hesabı da kapatılmıştır.

Editör: Haber Merkezi