Bursa Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü atletizm sporcusu, yurt içinde katıldığı müsabakalarda Türkiye rekorları kıran, uluslararası yarışmalardan da altın, gümüş ve bronz madalya sahibi Suat Öner 12 Kasım 2022'de, Osmangazi ilçesinde Kadir Şahin'in iş yerine oturmaya gitti.

Öner burada, Kadir Şahin, Sedat İrtem ve Ahmet Şanlı ile birlikte lig maçlarını seyretti. Fenerbahçe taraftarı olan Öner, takımının Giresunspor'a yenilmesine sinirlenince, Başakşehir-Galatasaray karşılaşmasını izlemek isteyen arkadaşlarına mani olmak istedi.

Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya döndü. Öner, eline geçirdiği meyve bıçağıyla Kadir Şahin'i öldürüp, Sedat İrtem'i de yaraladı. Olay sonrası polise teslim olan Öner, tutuklanmıştı.

Suat Öner Milli Sporcu

Hakkında ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Suat Öner’in yargılamasına devam edildi. Duruşmadaki ifadesinde, yüzde 90 görme engelli olduğunu belirten Öner, “Olay akşamı aramızda çıkan tartışma sonrası, elime geçirdiğim bıçağı rastgele savurunca, istemeyerek Kadir'in ölümüne Sedat'ın ise yaralanmasına neden oldum. Pişmanım" dedi.

Olayda ağır yaralanan Sedat İrtem ise ifadesinde, Suat Öner'in kavgayı başlattığını söyleyip, şikayetçi oldu.

Milli Sporcu Suat

Hakan Fidan açıkladı: Türkiye dahil oluyor! Hakan Fidan açıkladı: Türkiye dahil oluyor!

'ÖLDÜRME KASTI OLSA KAÇARDI'
Duruşmada son savunma için söz alan Öner'in avukatı Cem Atlı, müvekkilinin yüzde 90 görme engelli olduğuna dikkat çekerek, "müvekkilim eylemden sonra odadan çıkıp ambulans ve polisi beklemiştir. Öldürme kastı ile hareket etmiş olsaydı kaçabilirdi” dedi.

Suat Öner, tutuklu yargılandığı davada 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.