Uzun süredir hava savunma sistemi konusunda ABD başta olmak üzere batılı ülkelerle sorun yaşayan Türkiye kendi göbeğini kesti.

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin dün yaptığı toplantıda "Çelik Kubbe Projesi" kapsamında yerli bir hava savunma sistemi geliştirme kararı alındı.

Savunma sanayiindeki atılımlarla dünyanın dikkatini çeken Türkiye, yerli hava savunma sistemi kararıyla Yunan basınının da gündemine oturdu.

16 ile yeni vali ataması yapıldı! 16 ile yeni vali ataması yapıldı!

Hayata geçtiğinde jeopolitik açıdan zorlu bir coğrafyada bulunan Türkiye'ye güvenlik açsından büyük bir avantaj sağlayacak sistem, Yunanistan basınında da büyük ilgi gördü.

Gazeteler ve internet siteleri gelişmeyi manşetten duyururken, Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin gerçekleştirdiği toplantının tüm detayları paylaşıldı.

"Türkiye ne hazırlıyor?"

Yunanistan'da yayın yapan ErtNews haber sitesinde, Türkiye'nin yeni dönemde savunma sanayiine önemli yatırımlar yapılacağı aktarılan haberde, "Erdoğan kendi 'Çelik Kubbesini' hazırlıyor." ifadeleri kullanıldı.

News24/7 ise manşetinde "Erdoğan'ın Çelik Kubbesi: Türkiye ne hazırlıyor?" diyerek haberi okurlarına sundu.

Skai, "Türkiye entegre hava savunmasının 'çelik kubbesini' planlıyor." derken Politic ise "Türkiye entegre uçaksavar sistemi planlıyor." diyerek haberlere yer verdi.

Naftemporiki gazetesi ise haberi "Türkiye: 'Çelik Kubbe' Adlı Hava Savunma Sistemi Tasarlanıyor" yazısıyla manşetlerine taşıdı.

Türkiye güney sınırında zorluk çekti

Suriye’de yaşanan uzun iç savaş ve bölgeye ABD eliyle yerleştirilen terör örgütü YPG/PKK, hava savunma sisteminin önemini derinden hissettirdi.

Sınır ötesinden atılan roketler, bazı illerde vatandaşlarımızın ölümüne neden olurken ABD ve batılı ülkelerden terör örgütüne tırlar dolusu mühimmat sağlandı.

Editör: Ömer Göyce