CHP lideri Özgür Özel'in, Hatay'da YSK kararı henüz açıklanmadan AK Parti'li adaya mazbata verilmesini eleştirmesi ve bunun üzerine yapacağı YSK önünde basın açıklaması için planladığı protesto, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı güvenlik önlemleriyle karşılanıyor.

Sıhhiye'deki YSK binasının bulunduğu parkın etrafı bariyerlerle kapatılarak güvenlik önlemleri arttırıldı. Resmi ve sivil birçok emniyet görevlisi de bölgede görev almaya başladı.

Özgür Özel, saat 15.00 itibariyle YSK'nin binasına geldi.

Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarında dikkat çeken detay Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarında dikkat çeken detay

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, 3300 ölü seçmen olduğunu belirterek, "Hatay'da seçim iptali ve yeniden sayım talep ettik" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP, Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı Cumhur İttifakı'nın Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı AKP'li Mehmet Öntürk'e verme kararına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapmıştı.

Özgür Özel, bu karara karşı bugünü işaret ederek YSK önünde olacaklarını açıkladı.

Özel, X hesabında şu açıklamayı yaptı: "Hatay'ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum."