Şehir yönetimi, bu platformların gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkilediğini ve bağımlılık yarattığını iddia ediyor. Başkan Adams, New York'un Sağlık ve Ruhsal Hijyen Departmanı ile Eğitim Departmanı'nın, sosyal medya platformlarının gençleri uygulamalarına bağımlı hale getirdiğini ve daha fazla vakit geçirmeye teşvik ettiğini savundu.

New York Belediye Başkanı, davanın yanı sıra bu platformları çocukların ruh sağlığına zarar vermekle suçladı. Ayrıca, aileleri sosyal medyayı güvenli kullanma konusunda eğitecek ve sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini inceleyecek bir "sosyal medya eylem planı" paylaştı.

Meta sözcüsü Andy Stone, gençlerin güvenli ve yaşlarına uygun bir çevrim içi deneyim yaşaması için kullanıcılara ve ailelerine 30 program ve özellik sunduklarını belirtti. TikTok sözcüsü ise uygulamanın, gençlerin sağlığını güvence altına almak için yaş sınırlamalı paylaşımlar, ebeveyn kontrolü ve 18 yaşındaki kullanıcılar için 60 dakikalık kullanım süresi sınırı gibi özellikler sunduğunu söyledi.

TikTok, dezenformasyona karşı savaş başlatıyor! TikTok, dezenformasyona karşı savaş başlatıyor!

Google sözcüsü Jose Castaneda ise ruh sağlığı uzmanlarıyla işbirliği içinde olduklarını ve gençlere yaşlarına uygun deneyimler, ebeveynlere de gençlerin deneyimlerini gözlemlemesi için uygun kontroller sağlayan hizmetler oluşturduklarını belirtti. Castaneda, New York yönetimini temsil eden kuruluşların iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, şehrin gençlerinin ruh sağlığını korumak için bu platformlarla işbirliği yapmaya istekli olduğunu belirtti.için uygun kontroller sağlayan hizmetler oluşturduklarını kaydetti.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Castaneda, New York yönetimini temsil eden kuruluşların iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.