YÖKDİL/2 2024 kaç soru var, sınav kaç saat sürecek ve saat kaçta başlayacak soruları, bugün gerçekleşecek YÖKDİL sınavı öncesinde adaylar tarafından merak ediliyor. Yılın ikinci YÖKDİL sınavı saat 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Sınav, saat 13:15’te sona erecek.

YÖKDİL Sınavında Kaç Soru Sorulacak ve Sınav Ne Kadar Sürecek?

YÖKDİL/2 sınavında adaylara toplam 80 soru sorulacak ve bu sorulara yanıt vermeleri için 180 dakika süre tanınacak. Sınav, saat 10:15'te başlayacak ve saat 13:15'te sona erecek. Adayların, sınav binalarına en geç saat 10:00’da giriş yapmaları gerekiyor; bu saati kaçıran adaylar sınava alınmayacak.

YÖKDİL Soruları ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak?

YÖKDİL/2 sınavı tamamlandıktan sonra, sorular ve cevap anahtarının ÖSYM tarafından aynı gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Adaylar, sınav sonuçları açıklanana kadar sorular ve cevap anahtarı üzerinden tahmini puanlarını değerlendirebilecekler.

İstanbullular dikkat! O ilçelerde sular kesilecek... İstanbullular dikkat! O ilçelerde sular kesilecek...

YÖKDİL Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanacak?

YÖKDİL/2 sınav sonuçları, ÖSYM’nin belirlediği takvime göre 29 Ağustos 2024 tarihinde duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

YÖKDİL/2 Sınavı Hangi Dillerde Yapılıyor ve Kaç Merkezde Gerçekleşecek?

2024-YÖKDİL/2 sınavı, İngilizce dilinde fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında; Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise yalnızca sosyal bilimler alanında gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye genelinde 81 ilde, 87 sınav merkezinde, 349 bina ve 4 bin 16 salonda yapılacak. Engelli adaylar için ek süre verilmesi durumunda, bu süre 30 dakika olarak belirlendi.

Bugün yapılacak olan YÖKDİL/2 sınavına 101 bin 96 aday katılacak. Sınavın ardından sorular ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından yayınlanacak ve sonuçlar 29 Ağustos 2024’te açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi